CV is de afkorting van Centrale Verwarming. Met de CV installatie worden vertrekken in een woning of een bedrijfspand verwarmt. Warm water loopt door de radiatoren en geeft warmte af aan de omgeving. Tevens wordt het warme water uit de kraan verwarmt door de CV installatie.

In veel CV-installaties raakt het water op den duur vervuild. Het water gaat stinken en krijgt een vieze bruine kleur. De consument merkt er vaak niets van als het water een raar geurtje heeft of een andere kleur krijgt. Wat de consument waarschijnlijk wel merkt, is dat de CV-installatie minder rendement heeft én dus ook minder warmte afgeeft. Het water kan zelfs zo vervuild raken dat de radiatoren en de leidingen gedeeltelijk dichtslibben.

CV vloeistof (Heat Conduct 35) is een warmte geleidende vloeistof die speciaal is ontwikkeld voor alle waterhoudende installaties op het gebied van verwarming en koeling. De biologisch afbreekbare vloeistof beschermt de CV-installatie en voorkomt het dichtslibben van de radiatoren en leidingen. De CV vloeistof zorgt er overigens ook voor dat de leidingen niet bevriezen tijdens koude winterdagen.

De warmte geleidende CV vloeistof warmt sneller op dan water. Dit betekend dat de CV installatie minder werk hoeft te verrichten voordat de verschillende ruimtes opgewarmd zijn. Dit kan gemiddeld een besparing in de stookkosten opleveren van tussen de 15 en 40 procent, mits de thermostaat opnieuw ingesteld wordt.

Download hier meer informatie over het CV vloeistof: Heat Conduct 35.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp en prijsinformatie kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.