Het doorvoeren van duurzame maatregelen in uw woning of bedrijfsgebouw is goed voor het milieu omdat er efficiënter met energie omgegaan wordt. Er zijn dan ook een aantal subsidie mogelijkheden om duurzame maatregelen te stimuleren. Voorbeelden hiervan zijn:

Nul op de meter
Woningeigenaren in Friesland met een woning met energielabel B of lager kunnen subsidie krijgen voor 50% van de totale kosten om hun woning energieneutraal te maken. Dit met een maximum bedrag van €9000,-. Dit is een subsidieregeling van de Provincie Fryslân.

Energiebespaarlening
Woningeigenaren kunnen een lening afsluiten van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- met een looptijd van 7, 10 of 15 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening. De Energiebespaarleningen wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. De Rijksoverheid, Rabobank en ASN Bank dragen bij aan het Nationaal Energiebespaarfonds .

Friese Energiepremie
Particuliere woningeigenaren kunnen maximaal € 3.050 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Voorbeelden hiervan zijn vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas en dakisolatie. Dit is een subsidieregeling van de Provincie Fryslân.

ISDE
Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kun je een subsidie krijgen voor het aanschaffen van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel en pelletkachel. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Dit is een subsidieregeling van het Ministerie van Economische Zaken
Voor meer informatie over de verschillende subsidiemogelijkheden en het aanvragen hiervan kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.