De Led lamp is een vervanging voor de ‘oude’ gloeilamp. Led lampen zijn duurder in aanschaf dan gloei- of spaarlampen maar in vergelijking met gloeilampen gaan Led lampen meer dan 25 keer langer mee en bespaart het gemiddeld tot 40% energie. Led lampen zijn er in vele soorten en maten. Maar welke is nu het meest geschikt voor u om aan te schaffen? Dit hangt af van van uw specifieke situatie.

Wanneer u van plan bent te gaan investeren in Led lampen dan dient u goed rekening te houden met een aantal verschillende factoren.

  • Wattage –  Een 60 Watt gloeilamp kan bijvoorbeeld worden vervangen door een 8 Watt Led lamp.
  • Vermogen – Het vermogen van een lamp wordt uitgedrukt in Lumen (lm). Het benodigde aantal Lumen bepaald het wattage van de lamp.
  • Kleurtemperatuur – De sfeer in een ruimte wordt deels bepaalt door de kleur van het licht in de ruimte. Ook wordt het rendement van de Led lamp bepaald door de kleurtemperatuur.
  • Kwaliteit – Er zijn grote verschillen in kwaliteit van Led lampen. Dit heeft invloed op de levensduur en de besparing van de lamp.

De keuzes die u maakt in bovenstaande factoren kunnen uw investering fors verhogen of verlagen. Investeren in Led lampen is voor bedrijven niet anders voor uw woning. Echter gaat het bij bedrijven vaak om het vervangen van een veelvoud aan ‘oude’ lampen voor energiezuinige Led lampen. Advies over verschillende Led lampen kunt u inwinnen bij uw lokale bouwmarkt. Wilt u echter Led lampen aanschaffen voor uw gehele woning of uw bedrijfspand? Dan kunnen wij u hierbij adviseren.

Wij werken samen met LOHUIS® Lighting & Energy. Via onderstaande link kunt u onze informatiebrochure inzien betreffende Led verlichting.

Brochure LOHUIS® Lighting & Energy – RDEnergy binnenkant

Brochure LOHUIS® Lighting & Energy – RDEnergy binnenkant

 

Op de website van RDled vind u voorbeelden van Led lampen met verschillende wattage’s en verschillende fittingen.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp en prijsinformatie kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.