Zonnepanelen wekken elektriciteit op. De zonnepanelen vangen zonnelicht op door middel van zonnecellen. In deze zonnecellen wordt het zonlicht omgezet in elektriciteit. Deze elektriciteit kan vervolgens worden gebruikt in uw woning. De elektriciteit die u te veel opwekt wordt geleverd aan het elektriciteitsnet. Wat u overdag te veel opwekt kunt u s’avonds en s’nachts gratis uit het net halen. Dit wordt salderen genoemd. Dit zorgt er voor dat uw energiekosten flink dalen omdat u uw eigen energie opwekt op een duurzame manier.

Wanneer u van plan bent om een zonnepanelen installatie aan te schaffen dan dient u rekening te houden met een veelvoud aan factoren:

  1. Hoeveel energie verbruik ik eigenlijk? Belangrijk is om te weten hoeveel energie u opwekt. Aan de hand hiervan kunt u uitrekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.
  2. Welke zonnepanelen heb ik nodig? Er zijn verschillende zonnepanelen te verkrijgen. Het aantal Watt-piek vermogen van de zonnepanelen is een belangrijk gegeven. Hoe hoger dit getal is, hoe meer energie er wordt opgewekt door het zonnepaneel.
  3. Is uw dak sterk genoeg voor het plaatsen van zonnepanelen? Onderzoek of uw dak sterk genoeg is om een zonnepaneleninstallatie te kunnen dragen.
  4. Heeft uw dak een juiste ligging? Een dak gericht naar het zuiden is het meest ideaal voor het plaatsen van zonnepanelen. De zon schijnt hier gedurende de hele dag.
  5. Schaduwvorming op uw dak?

Een alternatief voor zonnepanelen op uw eigen dak is zonnepanelen aanschaffen in een collectieve zonneproject bij u in de buurt. Er worden een groot aantal zonnepanelen geplaatst op een groot dak bij u in de buurt. Dit wordt gerealiseerd door middel van de Postcoderoos regeling. U koopt in een project bij u in de buurt één of meerdere zonnepanelen en krijgt hiervoor in ruil een korting op uw energierekening.

De aanschaf van de zonnepanelen installatie kost u nu eenmalig een investering. Deze investering moet u de eerste jaren terugverdienen door middel van een lagere energierekening. U verbruikt minder energie uit het energienet dus uw energierekening gaat omlaag. Na hoeveel jaar u uw investering terugverdient heeft hangt af van de gekozen zonnepanelen en uw energieverbruik.

Wilt u weten wat zonnepanelen voor uw situatie betekenen? of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Dan kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.