NZEB staat voor “Nearly Zero-Energy Buildings”. De NZEB berekening is een vervolg op de huidige Energieprestatie berekening voor Gebouwen (EPG). De EPG berekening is een stapeling van losse maatregelen die het essentiële samenspel tussen de maatregelen negeert.

Woningen die heel energiezuinig zijn vragen om een nieuwe energieprestatie berekening. Door middel van het uitvoeren van een NZEB berekening worden de energieprestaties van woningen en gebouwen inzichtelijk.

Voorbeeld:
Wanneer u de luchtdichtheid van uw woning verbeterd en isolatie aanbrengt in uw woning dan gaan deze verbeteringen samenwerken. Hierdoor ontstaat een beter resultaat dan wanneer u slechts één van deze twee verbeteringen doorvoert. Deze losse verbeteringen worden in de EPG berekening niet gekoppeld. In de NZEB berekening worden deze gegevens wel gekoppeld. Hierdoor ontstaat een accurater berekening van de energieprestatie van uw woning.

Wilt u een NZEB berekening laten uitvoeren voor uw woning? Wij kunnen hierbij adviseren of deze berekening in zijn geheel voor u uitvoeren.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp en prijsinformatie kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.