Daglichtsystemen zijn systemen die ervoor zorgen dat donkere vertrekken in woningen en bedrijfspanden worden verlicht met daglicht. Voor de hand liggende voorbeelden hiervan zijn dakramen, glazen bouwstenen, lichtkoepels en lichtstraten op het dak. Een minder voor de hand liggend voorbeeld zijn kleine bolle lichtkoepels die op het dak of in een gevel geplaatst wordt. Deze lichtkoepels vangen het daglicht op. Het opgevangen licht wordt vervolgens via een reflectiebuis naar een plafondplaat van een desbetreffende vertrek verplaatst. De plafondplaat verspreidt het licht egaal in het vertrek.

Het toepassen van daglichtsystemen zorgt ervoor dat natuurlijk daglicht in ieder vertrek beschikbaar is. Dit is beter voor uw gezondheid en dat van uw medewerkers. Daarnaast is het beter voor het energieverbruik in uw woning of bedrijfspand. Doordat donkere ruimten worden gevuld met natuurlijk daglicht hoeven er geen lampen te worden gebruikt. Dit zorgt voor een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening.

Wilt u een daglichtsysteem aanschaffen voor uw woning? Wij kunnen u hierbij adviseren.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp en prijsinformatie kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.