Een zonneboiler verwarmt water door middel van zonlicht. Het zonlicht wordt opgevangen door middel van zonnecollectoren (zonnepanelen). Het zonlicht wordt omgezet in warmte en afgegeven een vloeistof die in de zonnecollectoren zit. Deze vloeistof geeft de warmte af aan een voorraadvat gevuld met water. Dit warme water kan vervolgens worden gebruikt in de woning.

In de zomer kan een zonneboiler al het warme water verzorgen dat u verbruikt. In de winter lukt dit niet doordat er te weinig zonlicht is. Dit betekend dat in de winter de rest van het warme water op een andere manier wordt aangevuld. Dit kan door middel van verwarming van water door gas maar dit kan ook door bijvoorbeeld gebruik te maken van een warmtepomp.

Voor de aanschaf van een zonneboiler is subsidie beschikbaar. De subsidie bedraagt gemiddeld 650 euro. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het soort zonneboiler dat je van plan bent aan te schaffen.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of over de subsidiemogelijkheden? Dan kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.