Een warmtepomp is een apparaat die natuurlijke warmte van buiten de woning naar binnen verplaatst. Dit kan op verschillende manieren:

  1. Warmte uit de lucht (Aerothermische warmtepomp)
  2. Warmte uit de grond (Geothermische warmtepomp)
  3. Warmte uit grondwater

Er wordt een warmtewisselaar in de grond of in de omgevingslucht geplaatst. De warmtewisselaar onttrekt warmte uit de grond of uit de lucht. Deze warmte wordt naar de woning getransporteerd en in de woning afgegeven aan het verwarmingssysteem in uw woning. Het hoogste rendement wordt gehaald wanneer een warmtepomp wordt aangesloten op uw vloer- en/of wandverwarming.

Vanaf 2016 is er een landelijke subsidie beschikbaar gesteld door de overheid voor de aanschaf van een warmtepomp. Het bedrag dat u kunt ontvangen is afhankelijk van de soort warmtepomp die u wenst aan te schaffen.

De besparing van een warmtepomp hangt af van de soort warmtepomp die u aanschaft. Dat een warmtepomp een besparing oplevert is zeker. U gebruikt namelijk minder gas voor de verwarming als een gedeelte van deze warmte wordt verzameld door de warmtepomp.

Voor meer informatie over de subsidieregeling of het onderwerp warmtepompen kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.