Infraroodverwarming is verwarming door middel van onzichtbare infrarode warmtestralen. Het is een alternatief voor de traditionele CV verwarmingsinstallatie. Bij infraroodverwarming wordt een glazen infrarood paneel op het plafond geplaatst. Het infraroodpaneel zet elektriciteit om in onzichtbare infrarode warmtestralen. Deze infraroodstralen verwarmen niet de ruimte (lucht), maar direct de objecten eronder of ervoor. Wist u dat de zon de aarde ook verwarmt door middel van infraroodstraling? Door gebruik te maken van infraroodpanelen ontstaat dus een aangename natuurlijke warmte.

De infraroodpanelen zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen. Dit zorgt ervoor dat alleen de vertrekken waar nodig warmte wordt afgegeven en dus energie verbruikt wordt. Daarnaast zijn de infrarood panelen sneller warm dan de traditionele CV radiatoren.  Hierdoor hoeft u minder energie te verbruiken voor dezelfde hoeveelheid warmte in de verschillende vertrekken van uw woning of bedrijfspand.

Wilt u infraroodverwarming aanschaffen voor uw woning of bedrijfspand? Wij kunnen u hierbij adviseren.

Daarnaast vindt u een overzicht van de door ons te leveren infraroodoplossingen door te klikken op deze link. 

 

Voor meer informatie over dit onderwerp en prijsinformatie kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.