Woningen en kantoren zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Dit is prettig voor de energierekening want gebouwen zijn luchtdicht en warmte en kou blijven binnen of buiten wanneer dit nodig is. Maar dit heeft ook een keerzijde. Zonder voldoende ventilatie raken gebouwen verstopt met stof, vocht, bacteriën en schimmels. Met balansventilatie zorgt u voor voldoende verse buitenlucht in uw gebouw.

Verse buitenlucht wordt gefilterd en vervolgens het gebouw ingevoerd. Wanneer de luchttemperatuur van de verse buitenlucht lager is dan de luchttemperatuur in het gebouw dan wordt door middel van een warmtewisselaar de verse buitenlucht verwarmt. In het geval dat de verse buitenlucht warmer is dan de lucht in het gebouw dan wordt door middel van een warmtewisselaar warmte onttrokken uit de uit de verse buitenlucht. Zo zorgt u voor een constante ventilatie van uw woning of kantoor, een gezonde luchtkwaliteit en door de warmteterugwinning wordt er ook nog eens energie bespaart!

Voor meer informatie over dit onderwerp en prijsinformatie kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Op dit moment werken wij met De Coanda® Lucht WTW Model 275, 380CF en 500CF. In het verleden zijn er andere types balansventilatie verkocht zoals bijvoorbeeld Recoup Aerator 200DX. Ook voor informatie over deze voorgaande types kunt u bij ons terecht.