Isoleren betekend het energiezuiniger maken van uw woning of bedrijfspand. Door het plaatsen van isolatie wordt in warme periodes de warmte buiten gehouden en in koude periodes juist de warmte binnen gehouden. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur van uw pand beter te reguleren is. Hierdoor is minder energie nodig om het pand te verwarmen of af te koelen. Dit zorgt voor een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening.

U kunt verschillende onderdelen van uw pand isoleren. Het dak, de muren en de vloer van de begane grond kunnen allemaal individueel worden geïsoleerd. Ieder onderdeel laten isoleren heeft verschillende specifieke kosten en besparingen. Dit hangt af van uw woonsituatie en uw wensen ten aanzien van het isoleren.

Gaat u aan de slag met het isoleren van uw pand, doe dit dan meteen goed: kies isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Dat zorgt voor meer besparing, terwijl de extra kosten meestal meevallen. Als u daarnaast twee isolatiemaatregelen combineert, kunt u ongeveer 20 procent van de kosten terugkrijgen via de Subsidie energiebesparing eigen huis.

De eerste stap is uitzoeken wat u nog kunt verbeteren aan de isolatie van uw woning. Wilt u uw woning of bedrijfspand isoleren? Wij kunnen u hierbij adviseren.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp en prijsinformatie kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.