Bij vloer- en wandverwarming worden de vloer en de wanden van een ruimte gebruikt als radiator. Er bevinden zich buizen in de vloer en de wanden van een desbetreffende ruimte. Net als bij een CV systeem kunt u de temperatuur regelen met een thermostaat. Wanneer de temperatuur omhoog moet wordt er door de CV ketel water opgewarmd en door de buizen gepompt. Op deze manier wordt warmte afgegeven aan de vloer en de wanden en de ruimte warmt op. Door middel van een verdeler wordt ervoor gezorgd dat het warme water gelijkmatig wordt verdeeld in het systeem. Een thermometer meet de temperatuur en zorgt dat deze op peil blijft.

Een vloer- of wandverwarmingssysteem heeft meerdere voordelen:

  1. De temperatuur op leefhoogte is het meest aangenaam.Dit komt doordat de warmte die wordt afgegeven door de vloerverwarming van de vloer naar boven stijgt.
  2. Het gehele systeem weggewerkt in de vloer of in de wanden. Dit zorgt voor meer ruimte in uw woning.
  3. Door het gebruik van vloer- en/of wandverwarming is een besparing mogelijk van 10 – 15 % op uw stookkosten ten opzichte van een gewone CV-installatie. Dit komt doordat de verwarming een aantal graden naar beneden kan.

Bent u van plan om vloer- en/of wandverwarming aan te leggen? Wij kunnen u hierbij adviseren. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.