Een pelletkachel is een hout gestookte kachel. Het verschil tussen een pelletkachel en een gewone hout gestookte kachels is de uitstoot van fijnstof. Ook gaan pelletkachels zuinig om met brandstof. Er wordt 80 procent van de brandstof omgezet in warmte bij de verbranding.

Wanneer u kiest voor verwarming van uw woning door middel van een pelletkachel dan kunt u kiezen tussen drie typen pelletkachels:

  • Pelletkachel – Dit is een los toestel voor het verwarmen van één ruimte, bijvoorbeeld de woonkamer.
  • Pellet cv-kachel – Hiermee worden meerdere ruimtes verwarmt. Deze kachels hebben een ingebouwde cv-ketel en zijn met leidingen verbonden aan de radiatoren in andere ruimtes.
  • Pellet-cv ketel – Dit is een grote centrale verwarmingsketel. Deze installatie staat niet in uw woonkamer maar in een aparte ruimte zoals de bijkeuken of de garage. De Pellet-cv ketel is gekoppeld aan de radiatoren of vloerverwarming. Er bestaan ook combiketels die het warme water in uw woning kunnen verzorgen.

Vanaf 2016 is er een landelijke subsidie voor de aanschaf van bepaalde pelletkachels. De hoogte van deze subsidie hangt af van de door u gewenste pelletkachel. Wilt u meer informatie over pelletkachels of het aanschaffen van een pelletkachel? Wij kunnen u hierbij adviseren.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp en prijsinformatie kunt u geheel vrijblijvend onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.